Adijo, 2019!

To je bilo zame veliko leto. Ni bilo vse dobro in ni bilo vse enostavno, a cenim vse lekcije, ki mi jih je namenilo. Veliko stvari je, za katere sem hvaležna ob vstopu v novo leto.

To je bilo zame veliko leto. Ni bilo vse dobro in ni bilo vse enostavno, a cenim vse lekcije, ki mi jih je namenilo. Veliko stvari je, za katere sem hvaležna ob vstopu v novo leto.

Če berete ta blog, verjetno veste, da sem bila pozitivna na mutacijo gena BRCA in se odločila za preventivno operacijo. Februarja sem opravila genetsko testiranje in julija, ko sem izvedela rezultate, se mi je življenje obrnilo na glavo. Od takrat naprej je bilo moje življenje kot vlakec smrti.

To pišem zadnji dan decembra in večina moje ‘BRCA poti’ je že za mano. Že nekaj časa na blogu nisem objavljala in seveda za to obstaja razlog. Če me ne spremljate na Instagramu, verjetno sploh ne veste, da imam operacijo že za sabo.

Pred skoraj štirimi tedni sem se poslovila od svojih dojk in jajcevodov ter začela novo pot do bolj zdravega življenja brez tveganja (ali vsaj z minimalnim) za raka. Še vedno okrevam in zagotovo ni bilo lahko, a vesela sem, da je to za mano in lahko v letu 2020 resnično obrnem nov list.

In čeprav je mastektomija za mano, ta blog še zdaleč ni končan. To je šele začetek. Obljubim, da bom napisala več o operaciji in okrevanju, ko se bom počutila nekoliko bolje. Od nekdaj sem občudovala ženske, ki so že kmalu po operacijo lahko objavljale na Instagramu, pisale blog in delile svoje zgodbe. Jaz žal nisem eden izmed njih.

Večino dni mi že hranjenje mačk ali tuširanje vzame toliko energije, da rabim počitek. Ampak postajam močnejša in kmalu bom lahko napisala vse zgodbe, ki se mi sučejo po glavi.

Do takrat pa želim povedati le še … Drago leto 2019, hvala za vse, kar si mi prineslo – dobro, slabo in boleče.

Imam izjemno srečo, da imam neverjetna starša, ki sta v teh dneh skrbela za mene, čeprav sem odrasla oseba, ki bi morala skrbeti zanju. In vsi moji prijatelji … Sploh nimam besed! Zaradi vas sem ta mesec preživela veliko lažje, srečnejše in veliko bolj udobno. Hvala vam za vsa sporočila, obiske in sladkarije, ki ste jih prinesli.

Ne bom vas izpostavljala poimensko, ampak samo zato, ker bi bil seznam predolg. Saj veste, kdo ste. In res imam izjemno srečo, da imam v življenju ljudi, kot ste vi. Tudi tiste, ki so malo preveč uživali, ko so me pikali z injekcijsko iglo. 😉

In nenazadnje hvala vsem, ki berete ta blog. Vaša podpora je bila neverjetna. Nikoli si nisem mislila, da bom od popolnih neznank dobila toliko krasnih sporočil in navdihujočih zgodb.

Želim vam kar se da srečno in zdravo novo leto!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Menstrualni koledarček

Z Better Than BRCA menstrualnim koledarčkom boš enostavno spremljala svoj cikel, dodala pa sem tudi opomnik, da ne pozabiš na koledarju označiti samopregledovanja dojk.