Better Than BRCA

Po diagnozi BRCA mutacije sem se odpovedala svojim prsim in s tem zmanjšala tveganje za raka dojk. Zdaj sprejemam življenje brez njih ter osveščam druge ženske o pomembnosti preventive in pozitivni samopodobi.

Zadnje objave

Simptomi raka dojk

Simptomi in znaki, ki lahko pomenijo raka dojk in moraš biti nanje vedno pozorna, še posebej pa pri samopregledovanju dojk. Če opaziš katerega od teh znakov, ne odlašaj z obiskom zdravnika.

Sonce, kožni rak in BRCA mutacije | Better Than BRCA blog

Sonce, kožni rak in BRCA

Kožni rak je najpogostejši rak pri ljudeh, zato je zaščita pred soncem ključnega pomena. Kaj pa če k temu prištejemo še genetiko in mutacije BRCA genov?

Adijo, 2020!

Letošnje leto je bilo … zahtevno. 2020, ne bom te pogrešala, zagotovo pa te bo težko pozabiti. V svoji zadnji lanski objavi sem napisala: hvala za vse lekcije. Tokrat pravim: hvala za vse priložnosti.

Moja BRCA pot: časovnica

Razmišljaš o genetskem svetovanju ali preventivnih ukrepih po diagnozi BRCA mutacije? Te zanima, kako je potekal ves postopek od genetskega testiranja do okrevanja po operaciji?

Adijo, 2019!

To je bilo zame veliko leto. Ni bilo vse dobro in ni bilo vse enostavno, a cenim vse lekcije, ki mi jih je namenilo. Veliko stvari je, za katere sem hvaležna ob vstopu v novo leto.

Prikazane so vse objave

Menstrualni koledarček

Z Better Than BRCA menstrualnim koledarčkom boš enostavno spremljala svoj cikel, dodala pa sem tudi opomnik, da ne pozabiš na koledarju označiti samopregledovanja dojk.